1. ELEMENTE DEFINITORII

 Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de Bunuri S.C. PLAN ALESE S.R.L. prin intermediul magazinului virtual www.planbeer.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

 Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator - societatea comerciala S.C. PLAN ALESE S.R.L., avand sediul social in Bucuresti,  str.Valea Buzaului,nr.14, bl.G26bis, sc.2, et.5, ap.59, cod postal 032335, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J40/9816/2017, CUI RO37801237. ont bancar: RO71 OTPV 1160 0110 0904 RO01
 OTP BANK – Sucursala PRIVATE BANK

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

 

 2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

 Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

 Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

 a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

 b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

 c. Termeni si conditii

 Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie (acolo unde este cazul) emis de catre Vanzator.

Planbeer.ro nu este destinat persoanelor sub 18 ani. Acestea, desi nu pot fi impiedicate, nu detin totusi dreptul de a comanda produse si de a trimite sau posta informatii pe site-ul www.planbeer.ro.

 

 3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

 a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

 b. Informatiile prezentate pe site-ul vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

 c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

 5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), niciuna dintre informarile primite de la Vanzator.

De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea S.C. PAN ALESE S.R.L. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

 

 6. CONFIDENTIALITATE - PUBLICITATE

Toate documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al Cumparatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.

 Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

 

7. DATE PERSONALE

Introducerea datelor personale ale Cumparatorului pe site-ul www.planbeer.ro sau comunicarea acestora, prin orice alt mijloc, echivaleaza cu acordul acestuia pentru prelucrarea acestor date in conformitate cu Legea 677/2001. Aceste date nu vor fi folosite de S.C. PLAN ALESE S.R.L. decat pentru scopul finalizarii comenzilor efectuate de Cumparator sau pentru primirea de comunicari comerciale din partea planbeer.ro (newsletter) in cazul in care, in formularul de comanda, Cumparatorul a acceptat acest lucru.

Prelucrare datelor cu caracter personal se face in conformitate cu legea si este notificata de Autoritatea Nationala de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal prin notificarea cu numarul 33359.

Potrivit legii, aveti dreptul de acces, interventie si opozitie asupra datelor personale ale Cumparatorului, in conditiile legii 667/2001.

Cumparatorul este de acord sa i se stocheze de catre Vanzaror datele personale declarate la crearea contului si sa primeasca pe adresa de e-mail declarata, copii ale comenzilor sale sau alte instiintari de natura comerciala.

 8. TERMENE PENALITATI

 În cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. În cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termenul de 3 zile lucratoare.

 

 9. FACTURARE – PLATI

 Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura proforma pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Pretul produselor achizitonate este cel specificat in rubrica "Total", acolo unde vizualizati continutul “Cosului”

Plata se poate face la alegere prin:

• ramburs/numerar sau card la livrare

• virament bancar in contul nostru (clienti persoane juridice sau clienti persoane fizice) ;

• cash sau card daca optati pentru ridicarea produselor de la sediul nostru. 

• plata direct cu cardul prin operatorul de plăți wirecard. (www.wirecard.com) prin Wix.com, care asigura platforma securizata https

Neachitarea acestor obligatii de catre Cumparator da dreptul PLAN ALESES.R.L. sa anuleze comanda dumneavoastra, fara nicio notificare. Preturile afisate pe site-ul www.planbeer.ro includ TVA. Comanda minima recomandata este de 50 lei. PLAN ALESES.R.L. isi rezerva dreptul de a nu onora comenzile care sunt sub aceasta valoare. În cazul in care ati ales modalitatatea de plata la livrare, contractul de vanzare-cumparare intre Cumparator si Vanzator se considera incheiat la momentul livrarii produselor si platii contravalorii acestora.

 

 10. RISCURI SI RESPONSABILITATI

a. Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

 În conditii normale termenul de livrare al produselor cumparate prin intermediul magazinului online www.planbeer.ro este de 3 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii. În cazul in care ati optat pentru plata prin virament bancar, S.C. PLAN ALESES.R.L. se obliga sa livreze produsele comandate in 2 zile de la data in care au fost virati banii in contul specificat de Vanzator. În cazul neindeplinirii acestei obligatii, Vanzatorul va returna suma in maximum 3 zile lucratoare in contul bancar al Cumparatorului, cu exceptia cazului in care Cumparatorul este de acord cu prelungirea termenului de livrare, acord ce va fi comunicat prin fax sau e-mail.

Livrarea in Tara - Costul transportului pentru livrarile in tara este de 9lei +tva pentru primul kg, dupa care se mai adauga 0,6 lei +tva pentru fiecare kg in plus. In cazul platii comenzii ramburs ( la livrarea comenezii) tariful pentru rambursarea banilor este de 2.00 lei + tva.

În cazul in care clientul nu poate fi gasit la data si ora stabilite pentru livrare, PLAN ALESE(PlanBeer) va pastra bunurile comandate timp de trei zile lucratoare, timp in care vom incerca sa luam legatura cu dvs. pentru definitivarea comenzii. În cazul in care nici de aceasta data clientul nu poate fi gasit, comanda va fi anulata.

Valoarea transportului se va regasi in factura emisa de Vanzator.

b. Transport - Ambalare

În afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei.

 

 11. ACCEPTARE

 Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. În cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, va sesiza acest lucru Vanzatorului, care ii va livra in cel mai scurt timp posibil produsele solicitate.

 

 12. GARANTII

 Produsele comercializate de catre site-ul www.planbeer.ro, beneficiaza de conditii de garantie (acolo unde este cazul) conforme legislatiei in vigoare .

 

13. TRANSFERUL PROPRIETATII

 Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). În cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

 

 14. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 

 15. FORTA MAJORA

 Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

 16. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 Prezentul contract este in limba romana si este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 

 17. PREVEDERI DIVERSE

 Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

 

18. RETURNAREA PRODUSELOR

 În conformitate cu OUG 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, Cumparatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul, doar cu plata taxelor postale de returnare, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

 În cazul in care Cumparatorul renunta la cumparare potrivit clauzei de mai sus, este obligatoriu sa returneze produsul exact in starea in care i-a fost livrat, adica in ambalajul original, nefolosit, insotit de toata documentatia cu care a fost livrat si in perfecta stare de functionare. În cazul in care nu sunt indeplinite aceste conditii, Cumparatorul nu are dreptul sa solicite rambursarea pretului. Returnarea produsului se va face catre sediul S.C. PLAN ALESES.R.L., pe cheltuiala exclusiva a Cumparatorului. Rambursarea pretului catre Cumparator nu se va face inainte de primirea produsului si confirmarea emisa de S.C. PLAN ALESES.R.L. ca acesta este in ambalajul original, nefolosit,

 

19. DISPOZITII FINALE

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.